دیابت یعنی افزایش ناگهانی قند خون و برای پیشگیری و کنترل دیابت خصوصا در افراد مستعد یا با دیابت خفیف بهترین کار جلوگیری از همین افزایش و کاهش ناگهانی قند خون است. باید بدانیم لزوماً نخوردن قند و شکر برای جلوگیری از دیابت کارساز نیست.
یکی از سادهترین ساختار کربوهیدراتها گلوکز است. از جمله پر مصرفترین کربوهیدراتهای روزانه در وعدههای غذایی میتوان به نان و برنج اشاره کرد.
یکی از پرکاربردترین راهها برای آگاهی از دریافت مواد قندی آشنایی با جدولی به نام جدول (GI) یا (گلایسیمی ایندکس) است.
این جدول به ما کمک می کند بفهمیم مصرف چه ماده غذایی در چه بازه زمانی سبب افزایش قند خون ما خواهد شد و اینگونه میتوانیم از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کنیم. بیمار دیگری که با اختلالات تغییر ناگهانی قند خون میتوان به آن اشاره کرد بیماری هایپو گلایسیمیا است که در این ویدئو با آن آشنا خواهیم شد.