جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

خواص قلیایی بودن بدن

مشاوره رایگان و دریافت تخفیف
خواص قلیایی بودن بدن

قلیایی بودن بدن موضوعی است که در سال‌های اخیر توجه بسیاری از محققان و علاقه‌ مندان به حوزه سلامت را به خود جلب کرده است. این مفهوم بر پایه تنظیم سطح pH بدن و ایجاد یک محیط قلیایی (آلکالاین) به جای اسیدی در بدن تاکید دارد.

بدن انسان به طور طبیعی تلاش می‌ کند تا تعادل pH خود را حفظ کند، اما برخی عادات غذایی و سبک زندگی می‌توانند این تعادل را به هم بزنند. به همین دلیل، شناخت و استفاده از روش‌ های قلیایی کردن بدن می‌ تواند به بهبود وضعیت سلامتی کمک شایانی کند.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بدن قلیایی می‌تواند از بروز بیماری‌های مزمن مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی و… جلوگیری کند.

قلیایی کردن بدن به معنای استفاده از مواد غذایی است که pH قلیایی دارند و از مصرف غذاهای اسیدی اجتناب می‌شود. در این مقاله، به بررسی خواص قلیایی بودن بدن، تأثیر آن بر سلامتی و راهکارهای اصولی برای دستیابی به بدن قلیایی می پردازیم.

دریافت مشاوره از دکتر امیرحسان شأنی (متخصص پزشکی ارتومولکولی و تغذیه جامع از آمریکا)
درمان ریشه‌ای بیماری‌های گوارشی، دیابت، تیروئید، سندرم متابولیک و بیماری‌های مزمن دیگر...

منظور از قلیایی بودن بدن چیست؟

منظور از قلیایی بودن بدن، حفظ یک تعادل pH بالاتر از 7 در خون و بافت‌ها است. pH مقیاسی است که میزان اسیدی یا قلیایی بودن یک محلول را اندازه‌گیری می‌کند. بدن انسان به طور طبیعی تمایل دارد که pH خون را در محدوده 7.35 تا 7.45 نگه دارد، که کمی قلیایی است.

این تعادل اسیدی-قلیایی برای عملکرد صحیح سلول‌ها و سیستم‌های بدن بسیار حیاتی است. رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توانند بر این تعادل تأثیر بگذارند؛ بنابراین، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های قلیایی می‌تواند به حفظ این تعادل کمک کند.

فواید قلیایی بودن بدن

تاثیر اسیدی یا قلیایی بودن غذاها بر روی سلامتی

بدن انسان به طور طبیعی تمایل به حفظ یک تعادل اسیدی-قلیایی خاص دارد که به عنوان pH خون شناخته می‌شود. غذاهایی که مصرف می‌کنیم می‌توانند بر این تعادل تأثیر بگذارند. غذاهای اسیدی مثل گوشت قرمز، لبنیات و شکر می‌توانند بار اسیدی بدن را افزایش دهند، در حالی که میوه‌ها، سبزیجات و آب قلیایی می‌توانند به کاهش این بار اسیدی کمک کنند.

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف غذاهای قلیایی می‌تواند به بهبود سلامت استخوان‌ها، کاهش التهاب و افزایش سطح انرژی بدن کمک کند. این تغییرات می‌توانند در پیشگیری از برخی بیماری‌ها، از جمله پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی، موثر باشند.

فواید قلیایی شدن بدن چیست؟

کاهش التهاب

بدنی که قلیایی باشد به کاهش التهاب‌ های مزمن کمک می‌ کند. التهاب مزمن عامل بسیاری از بیماری‌ ها مانند آرتروز، بیماری‌ های قلبی و دیابت است. با مصرف مواد غذایی قلیایی، در مدت زمان کوتاه شاهد کاهش التهاب بدن و بهبودی در وضعیت کلی سلامتی مشاهده می‌ شود.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مواد غذایی قلیایی به بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می‌ کنند. این مواد غذایی می‌توانند مشکلاتی مانند سوزش معده، نفخ و سوء هاضمه را کاهش دهند. با تنظیم سطح pH، فرآیند هضم در معده و روده بهینه‌تر می‌ شود و بدن قادر به جذب بهتر مواد مغذی خواهد بود.

افزایش انرژی بدن

بدنی که سطح pH قلیایی دارد، انرژی بیشتری تولید می‌کند. این امر به دلیل بهبود عملکرد سلولی و افزایش متابولیسم بدن است. وقتی بدن به خوبی قلیایی شود، فرآیندهای سلولی مثل تنفس، تبدیل انرژی و… با راندمان بیشتری انجام می‌شوند و شما احساس انرژی و نشاط بیشتری خواهید داشت.

بهبود سلامت پوست

قلیایی بودن بدن تأثیر مثبتی بر سلامت پوست دارد. به این صورت که پوست صاف‌تر و درخشان‌تر می‌شود و مشکلاتی مانند آکنه و خشکی پوست کاهش می‌یابد. این اثرات به دلیل بهبود جریان خون و تغذیه بهتر سلول‌های پوست به وجود می‌آیند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

بسیاری از مطالعات نشان داده‌ اند که محیط قلیایی بدن می‌تواند به جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی کمک کند. سلول‌های سرطانی در محیط‌های اسیدی بهتر رشد می‌کنند و با قلیایی ساختن بدن، این محیط نامطلوب برای آن‌ها فراهم نمی‌شود. بنابراین، افزایش سطح pH بدن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

بهبود عملکرد کلیه‌ ها

کلیه‌ها برای دفع مواد زائد و تنظیم سطح الکترولیت‌های بدن حداقل به تعادل pH نیاز دارند. قلیایی بودن بدن به عملکرد بهتر کلیه‌ها کمک می‌کند و از بروز مشکلاتی مانند سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. همچنین، کلیه‌ها در محیط قلیایی کارایی بهتری در تصفیه خون دارند.

بهبود عملکرد عضلات

مواد غذایی قلیایی می‌توانند عملکرد عضلات را بهبود بخشند. اسید لاکتیک که در اثر فعالیت‌های بدنی شدید تولید می‌شود، می‌تواند باعث خستگی و درد عضلانی شود. با افزایش سطح pH بدن، اسید لاکتیک سریع‌تر از بین می‌رود و عملکرد عضلات بهبود می‌یابد.

راهکار ساده برای داشتن بدن قلیایی

تقویت سیستم ایمنی

بدن قلیایی سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. محیط قلیایی برای عملکرد بهتر سلول‌های ایمنی مناسب‌تر است و این سلول‌ ها قادرند بهتر با عوامل بیماری‌ زا مبارزه کنند. بنابراین، بدن قلیایی کمتر به عفونت‌ ها و بیماری‌ های مزمن دچار می‌ شود.

بهبود سلامت قلب

قلیایی بودن بدن می‌تواند به بهبود سلامت قلب و عروق کمک کند. مواد غذایی قلیایی باعث کاهش سطح کلسترول مضر و افزایش کلسترول خوب در خون می‌شوند. این امر به کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، از جمله حمله قلبی و حتی سکته مغزی، کمک می‌کند.

کاهش وزن

رژیم غذایی قلیایی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. غذاهای قلیایی عموماً کم کالری و غنی از فیبر هستند که احساس سیری بیشتری ایجاد می‌کنند. این مواد غذایی می‌ توانند متابولیسم بدن را افزایش دهند و به سوخت و ساز بهتر چربی‌ ها کمک کنند. به این ترتیب، با قلیایی کردن بدن، کاهش وزن به راحتی و به طور طبیعی اتفاق می‌افتد.

عدم توازن pH بدن چگونه تشخیص داده می شود؟

این کار معمولاً با انجام آزمایشات تخصصی انجام می گردد اما طبق اطلاعات به دست آمده با بررسی علائم ظاهری ذکر شده نیز می شود به احتمال وجود عدم تعادل pH پی برد.

از جمله این علائم می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • وجود لکه های قرمز و آکنه
  • سیاهی دور چشم
  • خشکی پوست
  • شکنندگی ناخن
  • وزن بالای فرد
  • ناراحتی معده
  • عدم هضم صحیح مواد غذایی
  • حساسیت های غذایی
  • پریشانی و بی قراری
  • خستگی و افسردگی
  • سردرد
  • واکنش های آلرژیک

چه چیزهایی بدن ما را اسیدی می‌ کند؟

عوامل مختلفی می‌توانند باعث افزایش اسیدیته بدن شوند. مصرف زیاد گوشت قرمز، لبنیات، شکر، قهوه و نوشابه‌های گازدار می‌توانند سطح اسیدیته بدن را افزایش دهند.

همچنین، استرس مزمن، کمبود خواب، و سبک زندگی ناپایدار می‌توانند منجر به افزایش اسیدیته در بدن شوند. ورزش بیش از حد و مصرف زیاد داروها نیز می‌توانند به اسیدی شدن بدن کمک کنند. حفظ تعادل بین مصرف غذاهای اسیدی و قلیایی و داشتن یک سبک زندگی سالم می‌تواند به کاهش بار اسیدی بدن کمک کند.

قلیایی کردن بدن

آسان ترین روش داشتن بدن قلیایی

آب قلیایی یکی از مؤثرترین روش‌ ها برای بهبود وضعیت سلامتی و ایجاد تعادل pH بدن است. بدن انسان به طور طبیعی تمایل به حفظ محیطی قلیایی دارد، اما متأسفانه رژیم‌های بد غذایی امروزی که اغلب شامل غذاهای اسیدی مثل گوشت، لبنیات، غلات و… هستند، می‌ توانند این تعادل را بر هم بزنند.

مصرف بیش از حد مواد اسیدی منجر به مشکلاتی مانند اسیدوز و بیماری‌ های مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و تصلب شرائین می‌شود. یکی از ساده‌ ترین و مؤثرترین راه‌ ها برای بازگرداندن این تعادل، مصرف آب قلیایی یا همان آلکالاین است.

آب قلیایی آکواویتا

دستگاه آب آلتیمت آکواویتا که ساخت کشور آمریکا می‌باشد با استفاده از فناوری پیشرفته خود، آب را به طور طبیعی قلیایی می‌کند و pH آن را به محدوده ۸ تا ۹.۵ می‌ رساند. این دستگاه با عبور آب از مراحل مختلف تصفیه شامل فیلتر سدیمنت، فیلتر کربن و فیلتر ممبرین، تمامی آلودگی‌ ها، میکروارگانیسم‌ ها، فلزات سنگین و مواد شیمیایی را از بین می‌ برد.

در نهایت، آب با گذر از کارتریج مدیا، به آب قلیایی (آلکالاین) با خواص آنتی‌ اکسیدانی، هیدروژن مولکولی فعال و ریزخوشه‌ ای تبدیل می‌شود. این ویژگی‌ها به حفظ سلامت و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کنند.

با مصرف آب آلکالاین تولید شده توسط دستگاه تصفیه آب قلیایی آکواویتا، می‌توانید به بدن خود کمک کنید تا تعادل طبیعی مورد نیاز خود را پیدا کند و از مزایای آب قلیایی برای بهبود گوارش، افزایش انرژی و سایر مواردی که در این مقاله گفته شد بهره‌‌مند شوید و سلامت خود و خانواده را تضمین کنید.

نیاز به مشاوره دارید؟

تلفن های تماس جهت مشاوره رایگان:

مضرات آب قلیایی

تا حالا هیچ گونه دلیل و مدرکی مبتنی بر ضرر داشتن آب قلیایی ثابت نشده است. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آب قلیایی می‌تواند به بهبود هیدراتاسیون، کاهش اسیدیته بدن و حتی افزایش سطح انرژی کمک کند.

با این حال، برخی افراد ممکن است به طور فردی به مصرف آب قلیایی واکنش نشان دهند و بهتر است قبل از تغییر در رژیم غذایی یا مصرف آب قلیایی با پزشک خود مشورت کنند. در مجموع، شواهد علمی فعلی هیچ گونه خطر جدی برای مصرف آب قلیایی نشان نداده‌اند.

آنچه در اینجا می‌خوانید:
حمید مومنی راد
حمید مومنی راد هستم متولد سال 1370، فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی از دانشگاه علوم پزشکی همدان. علاقه زیادی به نگارش محتوا در حوزه سلامت و سبک زندگی دارم و بعد از فارغ التحصیلی به عنوان ناظر کیفی در برخی شرکت ها فعالیت داشته‌ام. هم اکنون به عنوان محقق و نویسنده در زمینه سلامتی و سبک زندگی، تجربیات خودم رو در قالب مقالات مختلف به اشتراک می‌گذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط