بلاگ

بیماری های کبدی

تاثیرات مصرف آب آکواویتا بر بیماری های کبدی

نتایج ثبت شده در کتابخانه ملی دارویی امریکا در خصوص مصرف آب دارای هیدروژن مولکولی فعال و تاثیرات آن روی بیماری های کبدی نشان می دهد که نوشیدن این آب باعث کنترل عوارض در بیماران می شود.

بنابراین با مصرف آب دارای هیدروژن مولکولی فعال و همچنین آنتی اکسیدان سرشار آکواویتا می توان با بیماری های کبدی مقابله کرد.

بیماری های کبدی

کبد و بیماری های کبدی

کبد یکی از مهم ترین اندام های درونی بدن انسان است که اندازه آن تقریبا به اندازه یک توپ فوتبال می باشد. این عضو درست زیر قفسه سمت راست شکم قرار دارد و وظیفه هضم غذا و دفع مواد زائد و سمی از بدن را دارد. بیماری های کبدی ممکن است اکتسابی و یا ژنتیکی باشند.

یعنی ممکن است فرد به دلیل مصرف الکل، چاقی و … به بیماری های کبدی مبتلا گردد و یا به دلیل اختلال در یک ژن مرتبط ، به بیماری های کبدی مبتلا شود. به دلیل گستردگی بیماری های کبدی و افزایش آمار ابتلا به بیماری های کبدی به دلایلی همچون تغییر در سبک زندگی مردم، در ادامه به طور مفصل به انواع بیماری های کبدی خواهیم پرداخت. بنابراین پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

دریافت مشاوره آنلاین از دکتر امیر حسان شأنی متخصص پزشکی ارتومولکولی و تغذیه جامع از آمریکا
کلینیک آکواویتا با هدف ارائه خدمات و مشاوره‌های درمانی همراه با استفاده از به روزترین تکنولوژی‌های آنالیز ترکیبات بدن بنیان‌گذاری شده است.

کبد و وظایف کبد چیست ؟

کبد با وزن حدود 1.7 الی 3 کیلوگرم سنگین ترین عضو بدن انسان محسوب می شود و همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد در سمت راست بدن قرار دارد. محل دقیق قرارگیری کبد سمت راست معده، سمت راست و فوقانی شکم و زیر دیافراگم است. این عضو مهم و حیاتی رنگی صورتی تا قهوه ای دارد که پس از پوست، رتبه دوم بزرگترین عضو بدن را به خود اختصاص داده و بزرگترین اندام داخلی بدن نیز می باشد.

حال می خواهیم بدانیم نحوه عملکرد کبد به چه صورت می باشد؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم یکی از وظایف مهم کبد، دفع مواد سمی است. علاوه بر این، میزان قند خون سالم را حفظ کرده و انعقاد خون را نیز تنظیم می کند. لازم به ذکر است که کبد بیش از 500 وظیفه مهم و حیاتی را در بدن برعهده دارد. برخی از این وظایف عبارتنداز :

1- تنظیم آمینواسیدها

آمینواسیدها زیرواحد سازنده پروتئین ها هستند. وظیفه کبد این است که از کافی بودن میزان آمینواسید خون مطمئن شود. بدین ترتیب در ساخت پروتئین ها نقش دارد. 

2- فراوری گلوگز 

یکی دیگر از وظایف کبد، دفع مقدار اضافی گلوگز (قند) از طریق خون و ذخیره آن به صورت گلیکوژن است تا در صورت نیاز کبد مجددا گلیکوژن را به گلوگز تجزیه کند. 

3- تصفیه خون 

تمام جریان خونی که از شکم و روده ها خارج می شوند، از کبد عبور می کنند. به این شکل مواد سمی و مضر و فراورده های جانبی مضر را از بدن دفع می کند. 

4- تولید آلبومین 

آلبومین نوعی پروتئین است که اجازه نمی دهد مایعات موجود در خون به بابفت های اطراف نفوذ کنند و همچنین هورمون ها، آنزیم ها و ویتامین های کل بدن را جا به جا می کند. 

5- تولید صفرا

صفرا مایعی است که در امر گوارش و جذب چربی ها در روده کوچک نقش اساسی دارد و کبد وظیفه تولید آن را برعهده دارد. 

6- تنظیم انعقاد خون

عوامل و فاکتورهای انعقاد خون از طریق ویتامین k تولید می گردند که صرفا با کمک مایع صفراوی جذب می شوند که کبد آن را تولید می کند.

7- مقاومت در برابر عفونت ها
کبد به عنوان بخشی از فرایند تصفیه، وطیفه دفع باکتری ها از جریان خون را ایفا می کند.

8- ذخیره سازی ویتامین و مواد معدنی

کبد وظیفه ذخیره مقادیر زیادی از ویتامین های A ، B12 ، K ، E ، D ، آهن و مس را دارد. 

کبد بیش از 500 وظیفه حیاتی در بدن دارد که موارد مذکور تنها 8 مورد از آن ها هستند.

خواص آب آکواویتا در پیشگیری از دیابت نوع 1 و 2
کلینیک آکواویتا با هدف ارائه خدمات و مشاوره‌های درمانی همراه با استفاده از به روزترین تکنولوژی‌های غنی سازی آب برای درمان بیماری های مختلف آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان میباشد.

عوامل موثر در بروز بیماری های کبدی

تمام وظایفی که برای کبد ذکر کردیم بر عملکرد سایر اندام های بدن تاثیر می گذارند. ابتلا به بیماری های کبدی می تواند سلامت بدن را تحت شعاع قرار دهد. برخی از بیماری های کبدی باعث افزایش آنزیم های کبدی می شوند که این اتفاق نشانه تخریب سلول های کبدی و یا التهاب کبد می باشد. نارسایی ا از کار افتادن کبد نیز به دلیل اختلال شدید در کارکرد کبد است. 

چاقی، دیابت نوع دو ، مصرف بی رویه مشروبات الکلی، تزریق مواد با سرنگ آلوده و مشترک ، رابطه جنسی پر خطر (داشتن شرکای جنسی متعدد و انجام رفتارهای مخاطره آمیز)، تتو یا پیرسینگ بدن، تماس با مواد شیمیایی یا سمی، تماس با خون یا مایعات آلوده بدن، انتقال خون تا قبل از سال 1992 میلادی و داشتن سایقه خانوادگی بیماری های کبدی از عوامل افزایش دهنده ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماری های کبدی هستند.

علل ایجاد بیماری های کبدی

بیماری های کبدی به دلایل مختلفی ایجاد می شوند که این دلایل به دو دسته اکتسابی و ژنتیکی تقسیم می شوند. از جمله دلایل ابتلا به بیماری های کبدی عبارتند از :

اختلال سیستم ایمنی :

بیماری هایی که دلیل آن اشتباه سیستم ایمنی بدن در تشخیص سلول و عوامل بیگانه و مهاجم از سلول های بدن می باشد، بیماری های خود ایمنی نامیده می شوند. دلیل ایجاد برخی از بیماری های کبدی اختلال سیستم ایمنی است که در آن سیستم ایمنی به اشتباه کبد را مورد تهاجم قرار داده و عملکرد آن را دچار اختلال می کند. 

عفونت :

برخی از ویروس ها مثل ویروس هپاتیت توانایی آلوده کردن کبد را داردند. در نتیجه نفوذ ویروس به سلول های کبدی، التهاب و عفوت ایجاد شده و منجر به تضعیف عملکرد کبد می شود. 

ژنتیک :

ژنتیک در ایجاد بیماری ها و اختلالات مربوط به کبد نقش مهمی دارند. ممکن است شخص یک ژن معیوب را از پدر یا مادر خود به ارث برده و دچار نارسایی حاد یا مزمن کبد گردد. از جمله بیماری های ژنتیکی کبد عبارتنداز : کمبود آلفا -1 آنتی تریپسین ، هموکروماتوز، بیماری ویلسون، سرطان و هایپرآگزالوز

خواص آب آکواویتا در پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان
کلینیک آکواویتا با هدف ارائه خدمات و مشاوره‌های درمانی همراه با استفاده از به روزترین تکنولوژی‌های غنی سازی آب برای درمان بیماری های مختلف آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان میباشد.

انواع بیماری های کبدی

همانطور که می دانید متاسفانه بیماری های کبدی انواع مختلفی دارند و هر یک از این بیماری ها به نحوی آسیب کبدی را به دنبال دارند. در ادامه با برخی از بیماری های کبدی آشنا خواهیم شد :

• کبد چرب :

در حالت عادی، کبد به یک میزان طبیعی چربی دارد. وقتی میزان چربی کبد از حد طبیعی فرلتر رود به معنای مبتلا شدن فرد به کبد چرب است. تجمع چربی در کبد با التهاب سلول های کبدی همراه است که در نهایت منجر به از کار افتادن کبد می شوند. چاقی و اختلالات چربی خون، سوءتغذیه و تغذیه نامناسب، مصرف داروهای کورتونی، دیابت، مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و افراط در مصرف هورمون ها از اصلی ترین دلایل ایجاد بیماری کبد چرب هستند.

ضمنا لازم به ذکر است که بیماری کبد چرب دو نوع است : 

o کبد چرب الکلی (Alcoholic Fatty Liver Disease)

به این نوع از کبد چرب، استئاتوهپاتیت الکلی نیز می گویند. این نوع از کبد چرب همانطور که از نامش پیداست، در نتیجه مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. لازم به توضیح است که کبد، الکلی که وارد بدن می شود را طی فرایندی شکسته و دفع می کند و ترکیبات حاصل از فرایند شکستن الکل باعث ضعف سیستم ایمنی و التهاب می شود. 

o کبد چرب غیر الکلی (Nonalcoholic Fatty Liver Disease)

این نوع از بیماری کبد چرب همانطور که از نامش مشخص است، ارتباطی با مصرف الکل ندارد. کبد چرب غیر الکلی به دو نوع تقسیم می شود :

1- کبد چرب ساده

در این نوع از کبد چرب غیر الکلی با التهاب جدی یا آسیب دیدگی سلول های کبدی مواجه نیستیم. درکبد چرب ساده، کبد فقط کمی چربی تولید می کند اما میزان آن خطرناک و نگران کننده نیست. 

2- استئاتوهپاتیت غیر الکلی

این نوع از کبد چرب غیر الکلی به بافت کبد آسیب می رساند و نتیجه التهاب و آسیب سلول های کبد، فیبروز یا اسکار کبدی می باشد. این نوع از کبد چرب غیر الکلی در صورت عدم درمان به موقع و مناسب، آسیب دیدگی سلول های کبدی چیشرفت کرده و سیروز کبدی یا سرطان کبد ایجاد خواهد شد.

در رابطه با بیماری کبد چرب لازم به توضیح است که کبد چرب درجات مختلفی دارد که عبارتنداز :

– کبد چرب گرید 1

کبد چرب گرید 1 ناشی از رژیم غذایی ناسالم و دارای قند بیش از حد طبیعی است که اختلالی در عملکرد کبد ایجاد نمی کند ولی در صورت عدم کنترل ممکن است خطرناک باشد. 

– کبد چرب گرید 2

کبد چرب گرید 2 ناشی از مصرف بیش از حد چربی، الکل و قند می باشد. کبد چرب گرید 2 حادتر از کبد چرب گرید 1 است به طوری که احتمال سکته قلبی یا مغزی در کبد چرب گرید 2 بیشتر است.
افراد دارای اضافه وزن، افراد دیابتی و افرادی که فشار خون بالایی دارند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به کبد چرب گرید 2 هستند. تست عملکرد کبد و آزمایش خون از راه های تشخیص کبد چرب گرید 2 می باشد و نخستین اقدام برای درمان آن، تغییر عادت غذایی و قطع مصرف مشروبات الکلی است. 

– کبد چرب گرید 3

عدم درمان بیماری کبد چرب گرید 1 و 2 منجر به کبد چرب گرید 3 می شود. به دنبال ایجاد این بیماری، مشکلات متعددی برای صفرا ایجاد شده و باعث ناراحتی قلبی و هپاتیت خود ایمنی می شود. در گرید 3 میزان چربی تا حد زیادی بالا رفته و زخم هایی روی کبد ایجاد می شود که تحت عنوان فیبروز کبدی شناخته می شود. کبد چرب گرید 3 با روش هایی همچون MRI ، سی تی اسکن و سونوگرافی تشخیص داده می شود.

دریافت مشاوره آنلاین از دکتر امیر حسان شأنی متخصص پزشکی ارتومولکولی و تغذیه جامع از آمریکا
کلینیک آکواویتا با هدف ارائه خدمات و مشاوره‌های درمانی همراه با استفاده از به روزترین تکنولوژی‌های آنالیز ترکیبات بدن بنیان‌گذاری شده است.

• هپاتوما

یکی دیگر از بیماری های شایع کبد، هپاتوما یا سرطان سلول های کبد است. این بیماری معمولا در اثر بیماری های مزمن مثل هپاتیت ایجاد می شود. هپاتوما همچون سرطان مجاری صفراوی اگر دیر تشخیص داده شود بسیار خطرناک است.

• هپاتیت

هپاتیت به معنای التهاب در پارانشیم کبد است که ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. هپاتیت معمولا در اثر عفونت ویروسی ایجاد می شود اما علل دیگری نیز در ایجاد آن دخیل هستند.
هپاتیت خودایمنی و انواع دیگر هپاتیت در نتیجه عوارض ثانویه داروها، مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و سموم ایجاد می شوند. 

انواع هپاتیت :

o هپاتیت ویروسی، شامل هپاتیت A ، B ، C ، D و E می باشد. عامل ایجاد هر یک از هپاتیت های ویروسی یک ویروس متفاوت است. 

– هپاتیت A :

هپاتیت A بر اثر آلوده شدن فرد به ویروس هپاتیت A ایجاد می شود. راه انتقال این نوع هپاتیت مصرف غذا یا آب آلوده به مدفوع شخص مبتلا به هپاتیت A می باشد. ضمنا لازم به ذکر است که هپاتیت A بر خلاف هپاتیت C ، B و D که معمولا مزمن و پیش رونده هستند، یک بیماری حاد و کوتاه مدت است. 

– هپاتیت B :

هپاتیت B از طریق تماس با مایعات عفونی بدن مثل ترشحات واژینال یا مایع منی و خونی که حاوی ویروس هپاتیت B باشد، منتقل می شود. ارتباط جنسی به فرد مبتلا، استفاده از ریش تراش مشترک و تزریق مواد مخدر با سرنگ آلوده احتمال ابتلا به این نوع از هپاتیت ویروسی را افزایش می دهد. 

– هپاتیت C :

همانطور که اشاره شد، هپاتیت C جزو هپاتیت های ویروسی است. این نوع از هپاتیت ویروسی از طریق تماس مستقیم با مایعات آلوده بدن، تماس جنسی و سرنگ آلوده منتقل می شود. 

 

– هپاتیت D :

دلتا هپاتیت یا همان هپاتیت D از بیماری های جدی کبد محسوب می شود که عامل ایجاد آن ویروس هپاتیت D (HDV) می باشد. هپاتیت D همراه با عفونت هپاتیت B بروز می کند یعنی ویروس هپاتیت D بدون حضور هپاتیت B قادر به تکثیر و بیماری زایی نمی باشد. لازم به ذکر است که هپاتیت D از طریق تماس مستقیم با خون آلوده منتقل می شود. 

 

– هپاتیت E :

هپاتیت E معمولا در اثر مصرف آب آلوده به مدفوع ایجاد می شود. بنابراین نتیجه می گیریم این بیماری غالبا در مناطقی با بهداشت نامناسب مشاهده می شود. 

o هپاتیت غیر ویروسی (هپاتیت غیرعفونی)

گاهی مصرف بیش از حد مشروبات الکلی به کبد آسیب شده و موجب التهاب می شود. این امر با گذشت زمان می تواند باعث آسیب دائمی شده و در نهایت منجر به نارسایی کبد و سیروز کبدی، فیبروز و ضخیم شدن کبد گردد. مصرف بیش از حد داروها و سموم نیز از یکی دیگر از عوامل ابتلا به این نوع از هپاتیت هستند.

گاهی نیز سیستم ایمنی بدن به اشتباه سلول های کبد را به عنوان سلول های بیگانه شناسایی کرده و به آن حمله می کند. شیوع هپاتیت خودایمن در زنان 3 برابر مردان است.

خواص آب آکواویتا در پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
کلینیک آکواویتا با هدف ارائه خدمات و مشاوره‌های درمانی همراه با استفاده از به روزترین تکنولوژی‌های غنی سازی آب برای درمان بیماری های مختلف آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان میباشد.

فهرست مطالب

, , , , , , , ,
یک دیدگاه
  1. ممنون از سایت فوق العادتون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *